Arezzo

Arezzo ligger i det sydlige Toscana i ca. 270 meters højde, omkring 80 km sydøst for Firenze. Ligesom så mange andre toskanske byer er Arezzo grundlagt af etruskerne, men i dag er den en moderne industriby med godt 95.000 indbyggere og er bl.a. center for guldhandel. Området hører til Chianti-distriktet og i vinmarkerne og på bjergskråningerne rundt om byen dyrkes de skønneste lokale Chianti-vine.


Seværdigheder i Arezzo


Arezzo har altid stået lidt i skyggen af navnlig Firenze og Siena, og det er synd, for byen har meget at byde på. Rundt om hele Arezzo løber en velbevaret ringmur med imponerende byporte, herunder Porta San Lorentino. Inde i byen møder man overalt middelalderlige bygninger og seværdigheder, bl.a. den lille romantiske plads Piazza Grande, hvor der hvert år afholdes de middelalderlige festspil Giostra del Saracino (som kan minde om en slags ringridning). Den store renæssancemaler og kunsthistoriker Giorgio Vasari var født i Arezzo, og det ses bl.a. på Piazza Grande, hvor man finder den smukke Vasari Loggia. Andre kendte aretinere er digteren Petrarca og pave Julius 2.


Det var for resten her i byen, den italienske filminstruktør Roberto Benigni optog sin berømte film "La Vita è bella" (Livet er smukt). En del af handlingen udspiller sig netop på Piazza Grande.Duomo di Arezzo


Arezzo er desuden kendt for sine mange pragtfulde kirker. En af de mest interessante er den gotiske domkirke Duomo di Arezzo, der blev påbegyndt i 1277 og rummer et hav af pragtfulde skulpturer og gravmæler. Her ligger bl.a. pave Gregor 10. begravet. Andre yderst seværdige kirker er San Domenico, renæssancekirken Santa Annunziata og Santa Maria delle Pieve, som stammer helt tilbage fra 900-tallet. Arezzo kan også byde på et romersk amfiteater og et fort fra Mediciernes tid, Fortezza Medicea.


Arezzo Wave Love Festival


Hvert år i første halvdel af juli afholdes dansemusikfestivalen Arezzo Wave Love Festival, der efterhånden er blevet kendt som "Italiens Woodstock", og som tiltrækker titusindvis af unge både fra Italien og hele Europa. I de dage bliver Arezzos indbyggerantal nærmest fordoblet, og store moderne musiknavne som Moby, Shania Morrison og Cypress Hill har optrådt her.


Copyright © All Rights Reserved   Bjarne Mikkelsen,  Fuglebakken, 8870 Langå, 2024 9296,  bmi@4432.dk

FUGLEBAKKEN.DK

Take care of your body. It's the only place you have to live..


Arezzo

I det østlige Toscana, mellem stejle bjerge og frugtbare dale med kastanjer og bøgelunde, ligger smykkebyen Arezzo, som de færreste ser, men som rummer flere skatte, end de fleste aner. Arezzo er Italiens guldsmedecentrum, her fødtes Petrarca og Vasari og utallige paver, og på skråningerne rundt om byen dyrkes nogle af de allerbedste Chiantivine